fbpx
Spore Mobil

Bruk «Finn min iPhone» til å lokalisere en forsvunnet eller stjålet telefon – selv om den er OFFLINE

L lokaliser telefonen din ved hjelp av Apples gratis app, «Finn min iPhone». Nå kan du også benytte appen uten WiFi- eller mobilnettverk.

Har du mistet telefonen din? Noen har sikkert fortalt deg at du er litt slurvete, men vi dømmer deg ikke. Til gjengjeld kan vi fortelle deg at det finnes en Apple-app som hjelper deg med å finne den igjen.

I juni 2019 annonserte Apple at de ville slå sammen «Finn iPhone» og «Finn venner» til én app («Hvor er…»). Den nye appen har fått det norske navnet «Hvor er…?»

I tillegg til å kunne lokalisere din iPhones nøyaktige plassering via GPS, WiFi og mobilnettverk, støtter appen nå også offline lokalisering (offline er ikke det samme som at iPhonen er AVSLÅTT) av Apple-enheter ved hjelp av Bluetooth-signaler fra andre Apple-enheter i nærheten. Funksjonen, som i følge selskapet er kryptert og anonym, øker muligheten for at du kan finne iPhonen din igjen.

«Hvor er…?» fungerer på samme måte som de tidligere «Finn iPhone» og «Finn venner», men den nye appen har fått en smart funksjon som lar deg finne mistede enheter, selv om du er uten WiFi og/eller mobilt nettverk.

I slutten av dette innlegget finner du mer informasjon om de nye funksjonene i «Hvor er…?».

Hva er «Finn iPhone»/«Hvor er…?»?

Dersom du mister eller blir frastjålet iPhonen din (evnt. iPad, Mac, AirPod, e.l.) har Apple et gratis verktøy som hjelper deg med å finne enheten igjen. Skulle du ikke være så heldig å finne den igjen kan du bruke programmet til å hindre en eventuell tyv, eller andre uvedkommende, i å få tilgang til personlige opplysninger og data på telefonen. Denne appen kalles «Finn iPhone» og er en del av iCloud. Appen bruker telefonens GPS og internettforbindelse til å lokalisere den. Med appen kan du også fjernstyre telefonen og utføre enkelte handlinger på den.

Hvordan bruke «Finn iPhone» til å finne eller slette enheten din

«Finn iPhone» må være installert på enheten din FØR du mister den eller får den stjålet. Når du slo på iPhonen din aller første gang valgte du forhåpentligvis standardinnstillingene hvor appen allerede er installert og aktivert.

Etter at appen er installert og aktivert finnes det to måter å lokalisere en telefon på – enten ved hjelp av iClouds hjemmeside eller «Finn iPhone» (åpnes på alle iOS-enheter for å spore din eller dine venners/families iPhone, iPad eller Mac).

Slik bruker du «Finn iPhone» ved hjelp av iClouds hjemmeside:

 1. Gå til iCloud.com og logg inn med den samme Apple ID-en som du bruker på iPhonen din.
 2. Velg «Find iPhone» for å søke etter alle enheter som er logget på med din Apple ID.
 3. ”Finn iPhone” zoomer inn på kartet og markerer plasseringen til enheten(e) med en grønn prikk. Du kan velge å zoome inn/ut og benytte standard-, satellitt- eller hybridvisning, på samme måte som i Google Maps.
 4. For å lokalisere en bestemt enhet, i stedet for at alle registrerte enheter vises på kartet, klikk på Alle enheter og velg en annen enhet.
 5. Velg ønsket enhet på kartet og klikk deretter på i-ikonet for å få frem et vindu med flere valgmuligheter.
 6. Du kan få telefonen din til å avgi en lyd ved å klikke på «Spill lyd». Bruk dette alternativet hvis du tror telefonen befinner seg i nærheten eller du mistenker at noen har enheten din.
 7. For å låse enhetens skjerm og opprette et passord/kode (selv om du ikke har gjort dette tidligere), klikk på «Mistet-modus». Slik kan du forhindre andre personer i å bruke enheten din og få tilgang til personlige opplysninger og data.

  Tips! Bruk «Mistet-modus» til å skrive en beskjed som vises på enhetens skjerm, for eksempel et telefonnummer som dem som har eller finner enheten kan kontakte deg på.

 8. For å slette innholdet på iPhonen, hvis du ikke tror du får den tilbake, klikker du på «Slett iPhone». Når du sletter innholdet på telefonen din, eliminerer du også muligheten for å finne den igjen ved hjelp av “Finn iPhone”.
 9. Hvis du tror enheten din er i bevegelse kan du trykke på den grønne prikken som representerer telefonen din. Klikk deretter på pilen i det neste vinduet for å oppdatere telefonens plassering ved hjelp av de seneste GPS-dataene.

Hva hvis iPhonen din er offline?

Selv om «Finn iPhone» er installert og aktivert kan det være årsaker til at enheten din ikke vises på kartet:

 • Enheten er avslått eller har gått tom for batteri.
 • Enheten har ingen internettilkobling (ny funksjon støtter dette – se nedenfor).
 • “Stedstjenester” er deaktivert.

Hvis «Finn iPhone» ikke virker er de tre alternativene “Spill lyd”, “Mistet-modus” og “Slett iPhone” alltid tilgjengelige. Velg ønsket alternativ. Valget ditt utføres neste gang enheten får internettilkobling.

Nyhet (juni 2019)! Har du ikke WiFi eller mobilnettverk på telefonen? Nå kan du lokalisere Apple-enheten din når den er OFFLINE

En av de viktigste oppdateringene i iOS 13 er den nye «Hvor er…?»-funksjonen som lar deg lokalisere forsvunnede enheter, selv om de ikke er koblet til WiFi eller et mobilt nettverk. I stedet får du hjelp av Bluetooth og nærheten til andre Apple-enheter.

Når den forsvunnede enheten er offline, men befinner seg i nærheten av andre enheter, kan den koble seg til disse ved hjelp av Bluetooth og videresende enhetens plassering. Det betyr at du aldri tidligere har hatt BEDRE MULIGHETER for å oppspore en forsvunnet enhet og få den tilbake.

For å spore en enhet på denne måten må Bluetooth være aktivert, da enhetens plassering deles med en annen enhet ved hjelp av teknologien. Dette minner litt om kartbildefunksjonen («tiles») som fungerer på samme måte gjennom crowd-støttede nettverk.

Hvis du slår av Bluetooth eller strømtilførselen blir enheten din umulig å spore, men så lenge den er slått på, har Bluetooth og befinner seg i nærheten av en annen Apple-enhet kan den være mulig å spore selv om den ikke kan koble seg til WiFi eller et annet mobilt nettverk (3G/4G/5G).

Under testing ble en iPad satt i flymodus, men med Bluetooth aktivert, men likevel kunne iPad-en spores takket være en annen iPhone som befant seg i nærheten. Da Bluetooth-funksjonen ble slått av kunne enheten ikke lenger spores, ei heller gjennom «device-to-device»-forbindelse.

Hvordan slå av stedsdeling med «Finn iPhone»?

I det følgende kan du se hvordan du kan deaktivere stedsdeling ved hjelp av «Hvor er…?» hvis du mistenker at noen kan ha tilgang til din plassering. Bemerk vennligst at «Sted ikke tilgjengelig» vil vises under navnet ditt i «Hvor er…?» på enheter til personer som følger deg. Dette får det til å se ut som om enheten din er avslått, satt i flymodus eller er offline.

 1. Åpne «Hvor er…?» på iPhonen eller iPad-en din (Appen er tilgjengelig som standard på alle nye iOS-enheter). 
 2. Trykk på “Meg” hvis dette ikke allerede er gjort.
 3. Sett «Del posisjonen min» til «AV».

Når du slår av «Del posisjonen min» i «Hvor er…?» vises denne statusen i iCloud-innstillingene dine. Du kan også slå stedsdeling av og på herfra.

Åpne “Innstillinger” på enheten din, trykk på “Apple ID” og deretter “Hvor er…?”. Her finner du «Del posisjonen min”.  Du finner den også i «Innstillinger» -> «Personvern» -> «Stedstjenester» -> «Del posisjonen min».

Hvis det ovenforstående ikke virker kan du opplyse detaljene til telefonen som du har mistet/blitt frastjålet i kommentarfeltet nedenfor (telefonnummer, hvor du mistet den og modell). Kanskje kan noen av våre besøkende hjelpe.

Legg til ein kommentar