fbpx
Spore Mobil

Dette er smart! Spor andres posisjon (uten tilgang til mobilen deres) med en sporingsapp

Vi forestiller oss at du begynner å bli desperat. Du mistenker at partneren din er utro, men du behøver beviser som kan underbygge mistanken din. Her får du én bombesikker måte (hvis du følger instruksjonene til punkt og prikke) som: 

 • Gjør at du kan spore kjærestens posisjon uten hans/hennes viten (eller at han/hun oppdager det)
 • Gjør at det ikke dukker opp SKJULTE GEBYRER på kjærestens telefonregning
 • Gjør at installasjon/nedlasting av programvare på partnerens telefon ikke er nødvendig
 • Gjør at du unngår å bli oppdaget og FORVERRER situasjonen

Denne artikkelen er laget etter at en av våre lesere etterlyste hjelp til å spore noen (uten å trå utenfor loven) i kommentarfeltene våre.

Har du også tenkt på å plante en sporingsenhet som du selv har tilgang til i stedet for å måtte bekymre deg om å ha tilgang til kjærestens telefon?

Å skjule en sporingsenhet i bilen hans/hennes er den perfekte løsning!

VÆR OPPMERKSOM PÅ lover og regler forbundet med skjult sporing

Husk alltid å gjøre deg kjent med ditt aktuelle lands lovgivning før du sporer eller overvåker andre uten samtykke (med mindre det er ditt eget barn). All sporing foregår på egen risiko.

Ti trinn til hvordan å spore kjærestens bil med en ekstra smarttelefon

Dette er en kreativ og gjennomtestet måte som folk tidligere har sluppet unna med. Det er også den minst tekniske metoden, men den krever likevel et lite stykke arbeid.

Dette behøver du

Adgang til din kjærestens bil

 En ekstra smarttelefon (kan kjøpes brukt for under tusenlappen)

 Et nytt (forhåndsbetalt) kontantkort (et par hundre kroner)

 En sporingsapp (gratis)

 Et eksternt batteri/powerbank anbefales (ca. 300 – 600 kroner)

  1. Finn en gammel smarttelefon eller kjøp en brukt på nettet. På eksempelvis finn.no finner du mange telefoner til rundt, og under, tusenlappen. Husk at her gjelder regelen om jo mindre, jo bedre (bruker mindre batteri og er lettere å skjule), og som du sikkert allerede vet: Android-telefoner er billigere enn Apple-produkter.
Gamle Android-telefoner er noen av de billigste.
  1. Oppdater programvaren til nyeste versjon.

  1. Kjøp et kontantkort med mobildata. Det billigste kortet bør være tilstrekkelig, så lenge mobiloperatøren har god dekning i området som du ønsker å overvåke/spore.

  1. Installer og aktiver ønsket sporingsapp.

  1. Aktiver «Stedstjenester» på telefonen (iPhone/Android) og i appen.
  2. Slå av alt av varsler (aktiver stillemodus) på telefonen

   slik at den ikke lager lyd (eller vibrerer). Dette kan for eksempel være hvis telefonen mottar en tekstmelding fra operatøren, noen ringer til telefonen ved en feil eller hvis telefonen avgir en lyd når batteriet begynner å gå tomt for strøm.

Hvordan aktivere stillemodus på en Android-telefon
  1. (Anbefalt) Kjøp et godt eksternt batteri (takk meg senere) og koble det til telefonen før du plasserer den i bilen. Du finner gode eksempler på eksempelvis finn.no. Som du sikkert vet tømmes batterier på smarttelefoner forholdsvis raskt, og dette går enda raskere på eldre telefoner. Noen av de eksterne batteriene kan holde telefonen din kjørende i flere uker uten at den må lades. Uten et slikt eksternt batteri blir du konstant nødt til å hente mobilen ut av bilen og lade den opp, og dette øker risikoen for å bli oppdaget.
High-capacity external power bank
Eksempel på et eksternt batteri, en såkalt power bank
 1. (Valgfritt) Installer en app som Potential som varsler deg når batterinivået når et bestemt nivå (engelsk artikkel).

  Slik kan du forberede deg på å få fatt på telefonen og batteriet igjen.

 2. Gjem og test telefonen i din egen bil først. Ring til den noen ganger, hør om den avgir lyder og se hvor lenge batteriet varer. Det er viktig med grundige forberedelser før du planter telefonen i din partners bil (se nedenfor for råd til hvor du kan gjemme telefonen).

 3. Husk også å låse telefonen med en kode slik at, hvis det utenkelige skulle skje (f. eks. hvis du ikke har fulgt våre råd nøye) og kjæresten din finner den, kan han/hun ikke komme inn og se hvem som eier telefonen.

Gjemmesteder til telefon og batteri i bilenPlanting GPS device in car

  1. Bagasjerommet. Dersom kjæresten din sjeldent benytter bagasjerommet, eller dersom det er et teppe eller lignende du kan skjule telefonen under, er dette et opplagt gjemmested.
  2. Under midtkonsollen. Løft den opp (bruk litt kraft om nødvendig), og under finner du vanligvis mange sprekker og huller som kan brukes som perfekte gjemmesteder.

 1. Hvis det er nok plass kan du gjemme den bak hanskerommet. Her er det massevis av sprekker og smårom. Hvis telefonen og batteriet er stort og klumpete er det ikke sikkert dette er det perfekte stedet.
 2. Vær kreativ! Alle kjøretøy er unike. Prøv og se etter steder hvor kjæresten din aldri vil lete. Husk også at det skal være mulig å feste telefonen/batteriet slik at det ikke beveger seg og lager lyd når bilen kjører.

Husk at du har lov til å plassere en sporingsenhet på alle dine eiendeler. Dersom du gjennomgår en skilsmisse og kjæresten din har en bil som er registrert i begges navn er du i din fulle rett til å benytte en smarttelefon til å spore den. I motsatt tilfelle, hvis bilen ikke lenger er registrert i ditt navn, kan det være at du bryter gjeldende lovgivning hvis du sporer bilen.

Aktiver Geofence og få beskjed når kjæresten din befinner seg innenfor et bestemt område

Aktiver geofence på mobilen og få beskjed når kjæresten beveger seg utenfor eller innenfor et bestemt område. I «Finn iPhone» / «Finn venner» klikker du på «Gi beskjed», velg «Ankommer» og velger sted du ønsker å dekke.

Enable notification on Find My Friends when husband arrives to geofence

Hvis du for eksempel mistenker at partneren din besøker en elsker/elskerinne på andre siden av byen kan du innstille et geofence til dette området og få beskjed (via push-notifikasjoner) når han eller hun entrer det bestemte området.

Get a push notification when husband arrives to lovers home

Husk å ta et skjermbilde som bevis til senere tidspunkt.

Har du prøvd å plante en telefon i en bil? Virket det? Eller har du en bedre måte å spore partneren din på uten at han eller hun oppdager det? I så fall kan vi tenke oss å høre om det i kommentarfeltet nedenfor.

kan han/hun ikke komme inn og se hvem som eier telefonen.

Legg til ein kommentar