fbpx
Spore Mobil
Free cell phone tracker apps

Gratis mobilsporing – Fungerende metoder til sporing av mobiltelefoner

I en travel hverdag er de simple løsningene noe vi alle jakter. Nå kan du spore en mobiltelefon helt gratis på mer enn kun én måte. Men er dette noe du har bruk for? Ja, selvfølgelig har du det.

Med mobilsporing kan du være helt trygg på at barna dine befinner seg der hvor de bør være, du kan raskt og enkelt finne frem til vennene dine de gangene du kommer for sent til avtalt møtested og -tidspunkt og hvis du mister telefonen din kan du finne den igjen lett som bare det.

Finn ut hvordan du kan spore en mobiltelefon helt gratis. Vurder de tilgjengelige metodene og velg den som passer deg best.

Gratis apper til mobilsporing

Det finnes spesialutviklede sporingsapper til nesten alle typer smarttelefoner. Noen koster et mindre beløp, mens andre er helt gratis. Det eneste du må kontrollere er at appen er kompatibel med operativsystemet på telefonen din.

Alle disse appene benytter GPS-teknologi til å lokalisere enhetene, men det finnes vesentlige forskjeller i hvordan de fungerer. Noen av appene opplyser koordinatene til stedet hvor enheten befinner seg kun hvis du ber om dette – praktisk om du har mistet eller fått stjålet telefonen din. Til gjengjeld kan det være irriterende å måtte be om å få koordinatene til venner, kollegaer og barn hver gang du ønsker å se hvor den respektive personen befinner seg.

Det finnes også apper hvor du kan se enhetens plassering på et kart. Disse appene er integrert sammen med en hjemmeside med en kartfunksjon. Alt du behøver å gjøre er å logge på hjemmesiden, åpne kartet og søke. Deretter får du opplyst det nøyaktige stedet som mobilen befinner seg på.  Det blir ikke mye enklere å lokalisere en person enn dette.

Er det begrensninger og ulemper forbundet med å bruke en gratis-app til mobilsporing? Du kan aldri være sikker på hvor godt en app virker før du prøver den og ikke alle programvareutviklere tilbyr produkter av like god kvalitet. Et annet aspekt du også bør ha med i vurderingen er appens strømbruk. Kan appen komme til å tømme batteriet mens den er i bruk? Vær spesielt oppmerksom på dette hvis batteriet på enheten din ikke er særlig godt?

En annen begrensning er at personen(e) som du ønsker å spore også må ha den samme appen installert på deres telefon. Dette er ikke et stort problem dersom de forskjellige enhetene bruker samme operativsystem, men det kan være at du ikke klarer å spore en person med en Android-telefon hvis du selv bruker iOS og omvendt.

Gratis GPS-sporingstjenester

Det finnes flere forskjellige firma som tilbyr denne typen tjenester hvor GPS-teknologi brukes til å spore en telefon gratis. Du vil imidlertid måtte installere spesialutviklet programvare på telefonen din for at tjenesten skal fungere. Hvis enheten din ikke har en GPS-chip kan det være at det aktuelle firmaet kan installere en slik brikke. GPS-chip og installasjonen vil sannsynligvis ikke være gratis.

Sammenlignet med sporingsapper virker GPS-sporingen mer omfattende og fungerer på alle typer mobile enheter så lenge de har GPS. Du har mulighet til å foreta et ubegrenset antall søk og noen kommer også me andre tilleggsfunksjoner. Vær imidlertid oppmerksom på at slike tjenester aldri vil være helt gratis, så du bør alltid undersøke gjeldende priser. 

Gratis GSM-sporingstjenester

GSM-sporing har flere fordeler som du ikke får med GPS-sporing. Det viktigste er at GSM-sporing virker på alle typer mobiltelefoner, uavhengig av produsent og produksjonsår. I tillegg behøver du ikke å installere programvare for å benytte deg av GSM-sporing. Du kan når og hvor som helst spore personer uten at de behøver å gjøre annet enn å gi deg tillatelse til å spore dem. 

Dersom du ønsker en mer teknisk innføring i de ulike teknologiene kan du ta en titt på disse lenkene om GPS- og GSM-sporing.

De fleste GSM-sporingstjenester koster penger, men det betyr ikke at du ikke kan spore en mobiltelefon gratis ved hjelp av GSM. Det er nemlig massevis av gode tilbud og kampanjer som du kan benytte deg av slik at du først kan benytte tjenesten gratis og vurdere om det er noe du ønsker å betale for i fortsettelsen. 

Det er genialt å kunne spore en mobiltelefon gratis. Husk å benytte deg av kvalitetstjenester som fungerer for deg.

1 kommentar