fbpx
Spore Mobil
Spore med GPS

GPS sporing av mobiltelefon – mobilsporing via GPS

Å kunne spore en mobiltelefon er viktig for mange mennesker. Det kan være nødvendig om en forelder trenger å finne sitt barn eller familiemedlem på et kjøpesenter. Det er også nødvending for et 112-redningsteam som fort behøver lokalisere et samtal eller finne personen som behøver hjelp. Men hvordan fungerer mobilsporing?

Mobilsporing er mulig med hjelp av enhetens GPS-funksjon. GPS står for Global Positioning System (Global sporingsposisjonering). Nesten alle solgte mobiler innenfor de siste fem årene inneholder en GPS. Denne sporingsenheten fungerer når telefonen er påslått. Er den derimot av sendes ingen signaler og det er nest inntil umulig å lokalisere mobilen. I påslått modus mottar GPSen signaler fra satellitter og gjør det mulig for en person å spore mobilens geografiske posisjon.

Den geografiske posisjonen er enten nøyaktig eller beregnet avhengig av signalstyrken til mobiltelefonenes GPS-mottaker. Man kan også dra nytte av programvare fra Internet. De fleste tilbyr en testversjon eller demo gratis. Denne programvaren kan enten brukes via datamaskinen eller mobilen. Vær oppmerksom på at installering av programvare i mange tilfeller innebærer en sikkerhetsrisiko. Vær derfor sikker på at du laster ned en pålitelig programvare før du installerer noe på telefonen som skal spore mobilens posisjon via GPS.

Flere hjemmesider tilbyr også i dag kontoer du kan registrere deg på for å kunne spore mobiltelefoner med GPS. Hjemmesiden tilbyr kart eller en SMS-funksjon med detaljer om hvor mobilen befinner seg.

Slike tjenester finnes også i Europa, et eksempel er Lociloci. Tjenesten presenterer posisjonering på et interaktivt kart, enten i mobilen eller på datamaskinen, så man enkelt får oversikt over hvor nære og kjære befinner seg.

En GPS-funksjon er ganske lik GSM-funksjonen, eller Global System for Mobile Tracking, som ofte finnes i eldre mobiler. Forskjellen er bland annet at en GPS gir mer detaljerte og nøyaktige resultater. GSM-funksjonen viser bare en mobils posisjon innenfor en viss radius. GSM bruker også abonnentens simkort ved mobilsporingen og ikke en enhets signaler. GSM mobilsporingsfunksjonen er mye billigere enn GPS-sporing og fungerer også med eldre telefoner. Fordelen å bruke GSM i stede for GPS er enn så lenge at GSM ikke tapper telefonen for batterier på samme måte som en GPS.

88 kommentarer

 • Hei mistet telefonen min, var på et fjell i Namsos som heter valan. Tlf er påslått, men lydløs. Er det mulig å finne den? har letet i 1 time uten noe lykke.

  0

  0
 • Hei ! Mobilen min forsvant 28/6-19. Tror at jeg glømmte den på bussen (buss for tog Nsb) fra Moss till Oslo 23:08. Nummer mitt er: 45445563. Hadde vaert veldig takknemlig hvis den går at finne. Viktoria 😊

  0

  0
 • Hei ! Tror at jeg glemte mobile min pa Nsb buss far Moss till Oslo 28/6-19. Had decided vaert veldig takknemlig hvis det gar at finne den. Viktoria 😊

  0

  0
 • Hei,
  kan du spore jobbtelefonen min?
  Den er bare søkkborte og har lett overalt.
  Blir man kontaktet tilbake via e-post?

  0

  0
 • Funker det å spore ipad? Jeg hadde ikke aktivert ¨finn iphone¨på min ipad og klarte og miste den av taket på bilen i helga. Fins det noen måte og spore den på?

  0

  0
 • Kan du finne min kjæreste sin telefon? Betaler gjerne for hjelp. Nummeret på den mistede telefonen er 98027225
  Jeg kan nås på 47215556
  Mvh. Bussarin N

  0

  0
 • Hei!

  Jeg har mistet min mobil. Tlf. nr er 45153101. Jeg trenger den sårt. Den er på. Hvis ikke er den av…

  mvh

  Fredrik L. Aanes

  0

  0
 • Hei:)
  Sønnen min ble frastjålet mobilen sin da han hadde gymtime. Noen på skolen gikk inn i garderoben og stjal mobilen hans.Mobnr: 413 05 252. Hadde satt stor pris på om dere kunne sporet den opp.

  Mvh Geir

  0

  0
 • Hei mistet min Samsung Galaxy note 3 i går kveld den 8/7-2017 den er avslått nå men når noen finner den å lader den kan den vell spores. hele livet mitt er inne på den mobilen, så den betyr alt for meg. jeg er dere evig takknemlig for hjelpen. mvh Henning Paulsen

  0

  0
 • Hei! Eg mista mobilen min lørdag, og har endå ikkje funne den igjen. Tlf-nummer er 95801991, viss der ville prøvd å spore den hadde det vore veldig kjekt!:)

  0

  0
 • Hei!

  Jeg har da mistet telefonen min etter at jeg var ute igår, og lurer på om dere kunne ha sporet opp mobilen min.
  TLF: 40633754
  IMEI/SN nr: 359864061681728

  På forhånd, takk.

  0

  0
 • Hei, kan dere gjøre et forsøk på å spore opp min telefon? Imei nr: sm-g925fzganee

  Er usikker på at dette er imei nr. Det er det som står på esken..

  Telefon nummer bruker jeg nå på en annen telefon, så det fungerer vel ikke?
  Tlf: 48317007

  0

  0
  • Hei, Idag var JG på vei hjem med en vennine.. Så gikk vi av bussen, får å ta tbanen. Også Skulle jeg ta fram mobilen. Men jeg fant den ikke. Jeg lettet over alt!! JG vil gjerne finne den.. Plis hjelp meg

   0

   0
  • Hei, guttungen mistet telefonen på tivoliet i dag, han kjørte kun krasjbiler, etter det var mobilen borte, nummeret hans er 46951776, imei:869622027649988

   0

   0
 • Hei jeg la igjen mobilen min på skolen i dag, og nå er den stjålet.
  Jeg vet den er tatt fordi kjæresten min fikk en melding av meg….
  Kan dere hjelpe meg med å lokalisere den??
  Takk på forhånd!

  0

  0
 • Hei! Mistet telefonen min på byen igår. Nettopp fått en sønn så er veldig kjipt å miste alle bildene fra fødsel osv..

  Håper dere kan hjelpe meg asap! 🙂

  Kontakt meg på e-post!

  På forhånd takk!

  0

  0
 • hei jeg har mista iphonen min når jeg var ute fredag, det ringer men ingen tar telefonen, plis hjelp meg, jeg får ikke spora den opp når mobilen ikke er kobla til et nett…svar så fort som mulig, haster! hilsen camilla

  0

  0
 • Hei. Mobilen min ble borte igår på byen, kan du hjelpe meg å spore den. Nettopp tatt bilder av min sønn sin første skoledag, veldig ergelig 🙁 Mobilen er tom for strøm. Men har alt av info om mobilen. Har et kontaktnummer du kan nå meg på 94784711. Vennlig hilsen Silje.

  0

  0
 • Hei, jeg har mistet mobilen min jeg har lett overalt finner den ikke noen steder kan dere hjelpe meg med å spore den opp pliss..!!
  den betyr mye for meg og jeg mistenker at den har blitt stjålet. det er ikke noe strøm på mobilen så jeg får ikke ringt Hjelp Meg Plizz
  tlf 97926052

  MVH Mathilde

  0

  0
 • klarte å miste telefonene min i dag! har lett overalt men finner den ingen steder!

  hjelp meg, mamma er drit forbanna på meg og jeg trenger hjelp!!

  tlf nummer: 91139293

  replay<3 håper dere kan hjelpe meg så fort som mulig

  0

  0
 • Hei! mistet mobilen min for to dager siden, tror den muligens har blitt stjålet. Kan du være så snill å hjelpe meg? nr mitt er 90975790

  0

  0
 • Hei!
  Er det noen her som kan hjelpe meg å spore opp mob min? Er en iPhone, nr er 90786778. Setter veldig pris på om den blir funnet.

  Sheila:-)

  0

  0
 • Hei!
  Er det noen her som kan hjelpe å spore opp mobilen min? Er en IPhone . har sperret sim men nr er 90786778. Har lett og ringt etter den i 2 dager.

  Mvh Sheila 🙂

  0

  0
 • Hei.
  Mobilen skle ut av lommen en gang i løpet av søndagen. har lett overalt, men var ute og valset rundtom hele gården i går. så er ikkje stor sansynlighet for å finne den igjenn bare med å lete. Kunne du prøve å spore den? (den har gps) Nr.90820017

  Har noen av dere andre fått sporet mobilen og funnet den igjenn?

  0

  0
 • Hei. Kan du være så snill og spore min tlf som ble borte i natt? Jeg har sperret nr. Men det er 97714812 takk
  iphone 5

  0

  0
 • Finner ikke mobilen noe steder. Leitet overalt – står nok på lydløs eller mistet den et sted hvor den ikke kan høres.
  Det ringer og ringer når jeg ringer den så den er påslått. Telefon nr er 91609457

  Mvh
  Erik

  0

  0
 • Hei!
  Ble frastjålet jakke med en HTC Desire mobil i går :-(. Er avhengig av den i jobben så er det mulig å spore den opp? Nummeret er 47918024.

  Mvh
  Ranveig

  0

  0
 • Hei.

  Eg mista igår min Motorola mobil i Stockholm rett før Maiden konserten. Mobilen ringer, men er nok på lydløs. Det er ein gps sender i mobilen, men den er avskrudd, men det er vel slik at den gir ifrå/mottar signal uansett?? Eg trur mobilen sklei ut av lomma i ein taxi. Har ingen kvittering frå taxi.. tlf. nummeret er 41042131.

  Mvh Frank

  0

  0
 • Telefonen min ble borte i går kveld. Antakeligvis strømtom men kan dere spore den likevel? 91785298

  0

  0
 • Hei, jeg har mistet mobilen min,
  og den ringer forsatt. kunne du sporet den?
  mobilnr: 94877047
  på forhånd takk!

  0

  0
 • Mistet mobilen inatt, og trenger den sårt til jobben. Så om dere kunne ha sporet den opp og sendt meg en mail, så hadd det vært helt fantastisk 🙂
  Det gjelder en Samsung Galaxy S 2 – med nummer – 95216376

  Takk på forhånd! 🙂

  0

  0
 • Hei! Ble frastjålet mobilen min i går natt. Er en jobbtelefon så trenger sårt hjelp. Gjelder en Iphone 5.

  0

  0
 • Hej.
  Min bror fik stjålet hans 2 dage gamle Nokia mobil. Er der mulighed for du kan hjælpe os med at finde den?
  Vi vil gerne betale for det!!! Vi har alle mobilens oplysninger.
  Ser frem til at høre fra dig.
  Mvh.

  0

  0
 • Hei mistet min tlf sony ericsson w995i fredags natta.
  Tlf står på å abb er ikke brukt kan du vær så snill å prøve å spore denne for meg?
  Tlf nr på tlf er 96223626.
  Mvh Kjetil Andre.

  0

  0
 • Hei

  Min Iphone har forsvunnet og mistenker at den er tom for batteri. Fins det noen måte å spore den opp på alikevel?

  På forhånd Takk:)

  Mvh
  Helge

  0

  0
 • Hei, i går ble min samsung galaxy s2 frastjålet meg, lurte på om noen hviste hvordan man kan spore den eller om noen kan hjelpe meg ?

  mvh

  Jon C Johansen

  0

  0
 • Hei! Blir fra stjålet min 3 uker gamle samsung galaxy s 2 igår. Trenger den virkelig, har ikke pengar till en ny! Hjelp meg 🙂

  0

  0
 • Heihei!

  Jeg er desperat etter å finne telefonen min! Kan du please hjelpe meg ? jeg mistet den inatt da jeg var ute å gikk tur med noen venner 🙁
  97732872

  Anders 🙂

  0

  0
 • Heihei 🙂

  I går mistet jeg (eller så ble den stjålet) mobilen min! Helt ny! Jeg er desperat etter å finne den! Kan du være så snill og hjelpe meg 🙂

  Mvh. Madeleine

  0

  0
 • Jeg ble frastjålet den 1 uke gamle telefonen min på jobben og har fortsatt 1år igjen på nedbetaling og trenger virkelig til å finne telefonen. har meldt den stjålet å har gått tom for ideér. vær så snill å hjelp meg 🙂

  mvh Tobias

  0

  0
 • hei min samboer har mistet mobilen sin å vi harr lett over alt etter den! tilogmed ringt og meldt den stjålet! den er avslått så vi kommer ikke gjennom med ringing.
  har dere muligheten til å hjelpe meg å hjelpe hene? jeg vet det er viktig for henne å få den tilbake!
  svar så fort som mulig 🙂
  Mvh Benedikte

  0

  0